Het Cultureel Projectburo organiseert, communiceert, creëert en toont.
Op eigen initiatief of in opdracht.
Het creatief vertalen van inhoud naar verrassende én resultaatgerichte output, dat is de drijfveer.
Geen amusement zonder inhoud, maar ook geen output zonder creativiteit.

Drijvende kracht achter het Cultureel Projectburo is Tessa Reijnders (1983).
Na (en tijdens) haar studies: docentenopleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht, Cultuur- en Maatschappijwetenschappen en masteropleiding Cultures of Art, Science and Technologie aan de Universiteit Maastricht, deed Tessa werkervaring op bij diverse musea, zoals Museum Het Domein in Sittard en het Ludwig Forum in Aken (DLD).

Via deze musea, waar Tessa o.a. marketing en communicatie werkzaamheden uitvoerde en tentoonstellingen samenstelde, verbreidde haar werkveld zich naar andere culturele instellingen en de overheid. Vanaf 2011 startte zij haar eigen buro: Het Cultureel Projectburo.

Het Cultureel Projectburo zette de afgelopen jaren haar tanden in een brede variëteit aan activiteiten. Met als (voorlopig) hoogtepunt de tentoonstelling Toon Thuis in het voormalige V&D gebouw in Sittard, die binnen 7 maanden ruim 23.000 bezoekers trok.

Tessa Reijnders kenmerkt zich door een betrokken, pro-actieve en creatieve werkhouding, waarbij flexibiliteit en een behoorlijke dosis humor niet ontbreken. Tessa is geen ‘lone wolf’. Bij grotere projecten worden professionele of vrijwillige hulptroepen ingeschakeld om een zo goed en dynamisch mogelijk resultaat te leveren.