TESSA cultureel projectburo
Je leest

Oktoberfeest Wiesn Zeitung

0
TESSA communiceert

Oktoberfeest Wiesn Zeitung

TESSA communiceert Wiesn Zeitung

Na een jaar een (papieren) programmaboekje te hebben uitgebracht voorafgaand aan het Oktoberfeest (in opdracht van de gemeente Sittard-Geleen) was het in 2014 tijd voor iets nieuws. Ik wou de gemeente graag een nieuw concept voorleggen, waarbij ik een aantal dingen met elkaar combineerde tot een nieuw ‘product’.

  • Ten eerste wou ik de Oktoberfeest-bezoekers informeren over het programma op de Festwiese en in de binnenstad. Welke optredens zijn er die dag? Zijn er nog attracties op de kermis die je niet mag missen? Kan ik in de stad ergens lekker eten, overnachten of een Lederhose kopen?
  • Daarnaast wilde ik de bezoekers ook achtergrondinformatie bieden over het Oktoberfeest. Hoe ervaart de Miss het Oktoberfeest? Zijn er nog bijzondere dingen gebeurd achter de schermen? Hoe wordt zo’n grote tent opgebouwd?
  • En tot slot leek het me leuk dat de mensen de kans kregen om zichzelf terug te zien. Iedereen zoekt toch na afloop van een leuk feestje of er leuke, gekke, grappige foto’s online staan?!

Zo ontstond de Wiesn Zeitung: Elke ochtend tijdens het Oktoberfeest Sittard ontvingen zo’n 10.000 geïnteresseerde Mädel und Bub’n de laatste nieuwtjes, tips, foto’s en het programma van het Oktoberfeest voor die dag per email. En daarnaast werd de Zeitung gedeeld op Facebook en Twitter.

De Wiesn Zeitung kende vaste en wisselende items zoals: een dagelijkse column van Miss Oktoberfeest, ein Wort vom Joseph, een terugblik op de vorige dag, het weerbericht, interviews met mensen achter de schermen, flirttips, acties van ondernemers in de binnenstad, natuurlijk het programma van het Oktoberfeest van die dag en nog veel meer!

De krant werd in 2014 en 2015 gretig gelezen en lezers lieten via Facebook ook enthousiaste reacties achter als:
“Complimenten. Nice work!”
“Leuk om te lezen”
“Ik heb ontzettend genoten van de Wiesn Zeitung. DE start van elke Oktoberfeest dag! Complimenten voor de samenstelling, de foto’s en de humor!”

TESSA communiceert Wiesn Zeitung Heino

Lees hier alle Wiesn Zeitungen van 2015: Lees hier alle Wiesn Zeitungen van 2014:
Vrijdag  Willkommen Vrijdag Hebben jullie er ook zo’n zin in?
Zaterdag Wij hebben de OCI Lions Zaterdag O’ Zapft is!
Zondag  Überraschung! Zondag lüstig und durstig
Maandag Frühe Vögel und verrückte Schütsen Maandag Stimmung und Spass
Dinsdag  Gänsehaut Dinsdag Hennekes de loch in
Woensdag D.A.N.Z.E – DANCE  Woensdag Ein Prosit der Gemütlichkeit
Donderdag Bedankt en tot ziens! Donderdag Oktoberfeest Sittard ist voll geil!

 

Follow @ Instagram