TESSA cultureel projectburo
Je leest

Bouwen met LEGO stenen

0
TESSA organiseert

Bouwen met LEGO stenen

TESSA organiseert Bouwen met LEGO3

Vanuit het Centrummanagement Sittard werd bij TESSA cultureel projectburo de vraag neergelegd om een evenement te bedenken dat tijdens de Dag van de Bouw positieve aandacht zou genereren voor het nieuwbouwproject Ligne en de binnenstad van Sittard. In het centrum van Sittard werd hard gebouwd aan Ligne: een complex met daarin o.a. Zuyd Hogeschool, museum, bibliotheek, filmhuis en nieuwe retailruimtes. Het Centrummanagement zocht naar een evenement dat vooral gericht zou zijn op de toekomstige gebruikers van Ligne en de binnenstad van Sittard: kinderen!

Jeej, wat vond ik dit een leuke vraag! Na een aantal brainstorms waren er diverse mogelijkheden, van Bob de Bouwer tot leren metselen en van workshops architectuur tot bouwen met LEGO. De laatste was uiteindelijk de favoriet, bij zowel mijzelf als bij de opdrachtgever. Want wat is er leuker voor (kleine en grotere) kinderen dan bouwen met LEGO stenen!

Zo werden op zaterdag 13 juni 2015 in de winkelstraten van Sittard op vier plekken speciale LEGO bouwplaatsen ingericht, waar kinderen hun eigen ‘coole’ LEGO bouwwerk konden maken, onder begeleiding van LEGO professionals. Wanneer hun bouwwerk af was, ontvingen ze zelfs een speciaal BouwBaas diploma!

 TESSA organiseert Bouwen met LEGO5  TESSA organiseert Bouwen met LEGO6 TESSA organiseert Bouwen met LEGO4

Voor de grotere kinderen en als inspiratie voor alle enthousiaste LEGO bouwers werd tevens in het Mariapark van 10 t/m 17 juni een tentoonstelling met LEGO kunst van Dirk Denoyelle ingericht.

TESSA organiseert Bouwen met LEGO1 TESSA organiseert Bouwen met LEGO TESSA organiseert Bouwen met LEGO2

Zowel de bouwplaatsen als de tentoonstelling vonden aansluiting bij de open dag van bouwterrein Ligne en bij de Stoere Mannenweek, die Centrummanagement Sittard organiseerde in aanloop naar Vaderdag. Naast de organisatie van het evenement koppelde ik ook de communicatie van de Dag van de Bouw, het Bouwen met LEGO-stenen en de Stoere Mannenweek aan elkaar. De combinatie van deze drie initiatieven leidde tot een bijzondere promotiecampagne van flyers, posters, citydisplays en aandacht in de diverse media.

Stoere Mannenweek Bouwen met LEGO stenen Sittard

De dag van de activiteiten was een levendige dag in het centrum van Sittard. De bouwplaatsen waren gedurende de hele dag volop in gebruik, de bouwplaats werd goed bezocht en de ondernemers waren blij met de spreiding van de activiteiten door de hele binnenstad. Kortom, een geslaagd project, met vooral heel veel blije kindergezichtjes!

Follow @ Instagram